"Cancelarul (Angela) Merkel a vorbit din nou la telefon (miercuri) seara cu premierul britanic David Cameron despre situatia din Siria. Ei au fost de acord sa considere ca folosirea masiva a gazului toxic impotriva populatiei civile siriene este suficient de fundamentata", a anuntat un purtator de cuvant al Cancelariei, Steffen Seibert, intr-un comunicat.

"Acest atac cu gaz toxic este un punct de cotitura in conflictul intern care dureaza deja de prea mult timp. Regimul sirian nu trebuie sa spere ca poate continua in impunitate acest tip de comportament de razboi contrar dreptului international. De aceea, cancelarul crede, la fel ca premierul (Cameron), ca o reactie internationala este inevitabila", se arata in documentul citat de AFP.

"Cancelarul a salutat initiativa britanica de sesizare a Consiliului de Securitate al ONU. Cei doi spera ca niciun membru al Consiliului nu va inchide ochii la aceasta crima impotriva umanitatii si ca vor fi decise masuri adecvate", se mai arata in comunicatul difuzat de autoritatile de la Berlin.

Guvernul german a semnalat deja, luni, ca va aproba o ractie internationala impotriva regimului lui Bashar al-Assad.
Tari occidentale acuza armata siriana ca a efectuat pe 21 august o ofensiva cu arma chimica langa Damasc si se declara pregatite sa atace tinte ale regimului ca represalii. Potrivit opozitiei, acest atac s-a soldat cu sute de morti.