"In opinia mea, nu exista o confruntare franco-germana", a declarat Schulz la incheierea unei lungi intrevederi cu presedintele francez François Hollande.

Relatiile intre Franta si Germania si intre Hollande si Merkel sunt "destul de stabile", a afirmat el. 

"Sa faci din Angela Mekel responsabilul de toate inconvenientele din Europa consider ca este nedrept. In jurul mesei la Bruxelles nu este doar Angela Merkel, sunt 26 de alti sefi de guvern", a subliniat oficialul social-democrat. 

Intrebat despre proiectul de text al PS care o califica pe Merkel drept "cancelarul austeritatii" de o "intransigenta egoista", Schulz a raspuns:

"Nu eu trebuie sa comentez proiectele militantilor Partidului Socialist aici in Franta. Este cunoscut faptul ca sunt social-democrat, prin urmare nu sunt militantul Angelei Merkel, dar nu poti sa o faci responsabila de toate inconvenientele" din Europa, a insistat el. 

Dupa aceasta intrevedere la palatul prezidential francez, presedintele Parlamentului European s-a intalnit cu prim-secretarul PS Harlem Désir, cu care a discutat despre viitoarele alegeri europarlamentare din 2014, a anuntat un oficial al Partidului Socialist.