Este pentru a treia oara consecutiv cand Angela Merkel a fost considerata de editorii revistei Forbes drept cea mai puternica femeie din lume si a opta oara in ultimii zece ani. 

"Ea este coloana vertebrala a Uniunii Europene si poarta destinul monedei euro pe umerii ei", afirma jurnalistii de la Forbes. 

Hillary Clinton a pierdut locul al doilea pe care l-a ocupat in 2012, dupa ce a parasit Departamentul de Stat american. Ea a coborat pe 5, imediat dupa prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, care se afla pe 4. 

Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, in ordine, de Sheryl Sandberg - director general al companiei Facebook, Christine Lagarde - director general al Fondului Monetar International (FMI), Janet Napolitano - secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite, Sonia Gandhi - presedinta Partidului indian al Congresului si Indra Nooyi - CEO al PepsiCo. 

Cea mai tanara din aceasta lista, dominata in continuare de americance, ramane excentrica Lady Gaga (27 de ani, locul al 45-lea), iar cea mai varstnica este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii (87 de ani, locul al 40-lea). 

Cele mai puternice 100 de femei din lume lucreaza in tehnologie, afaceri, mass-media, politica, industria de divertisment si pentru fundatii de caritate.

Puterea acestor femei provine din averile lor, din cotele de audienta, dar si din influenta si popularitatea de care se bucura pe retelele de socializare, sustin jurnalistii de la Forbes.