Este pentru prima data cand Cameron se pronunta asupra numarului de imigranti, noteaza publicatia britanica, adaugand ca premierul a subliniat ca politicile impuse de coalitia aflata la putere au prevenit un "aflux" din Europa de Est.

Intruntand un grup de conservatori care solicita masuri suplimentare impotriva imigratiei, el a insistat ca nu se poate face mai mult in cadrul regulilor UE, convenite in timpul Guvernului laburist anterior. 

Parlamentarul conservator Nigel Mills a subliniat duminica asupra faptului ca va "forta" un vot in vederea inaspririi legislatiei in domeniul imigratiei. El doreste reintroducerea restrictiilor impuse romanilor si bulgrailor pe piata muncii, care au fost anulate la 1 ianuarie. 

"Am facut tot ceea s-a putut face in cadrul regulilor agreate de fostul Guvern", a declarat Cameron, subliniind ca actuala coalitie a extins restrictiile de la o perioada de cinci ani la o perioada de sapte ani, atunci cand a devenit el premier.

"Acei sapte ani s-au incheiat, nu ni se mai permite, conform reglementarilor actuale, sa le prelungim", a adaugat acesta. 

"Am amanat (proiectul) legii (imigratiei) de Craciun, dar acum cred ca putem sa vedem, la inceputul acestui an, ca pana in prezent pare sa existe un nivel rezonabil al migrarii si sper ca vom inregistra progrese cu ajutorul (proiectului) legii (imigratiei)", a declarat premierul britanic. 

In urma cu doua saptamani, ambasadorul roman la Londra Ion Jinga a declarat ca, de la anularea restrictiilor pe 1 ianuarie, in Marea Britanie au venit aproximativ 25 de romani. 

Downing Street insista ca premierul si ministrul de Interne Theresa May sunt hotarati sa treaca proiectul de lege privind imigratia, in pofida unei noi "rebeliuni" in randul conservatorilor.