Premierul a analizat o serie de masuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranti in Marea Britanie, inclusiv cresterea perioadei de timp dintre sosirea in tara si momentul in care acestia pot cere ajutoare sociale.

Consilierii lui Cameron au dezmintit sugestiile care afirma ca aceasta perioada ar putea fi extinsa de la trei luni la un an, dar au confirmat ca se are in vedere inasprirea acestor norme.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse in proiectul de lege guvernamental privind imigratia, in timp ce altele ar putea sa fie integrate renegocierii legilor UE, propusa de Cameron inainte de referendumul planificat pentru 2017.

Alistair Carmichael, secretarul scotian liberal-democrat, a fost de acord ca sunt necesare "acorduri de tranzitie robuste" dar a precizat ca partidul sau nu vrea sa puna Marea Britanie "de partea gresita a restului Uniunii Europene".

Comisia Europeana a acuzat conservatorii ca nu ofera nicio dovada ca imigrantii din cadrul UE sunt implicati in "turismul pentru beneficii sociale", insistand ca acestia platesc mai multe taxe la bugetul britanic decat incaseaza prin beneficii sociale.

Daily Express sustine ca petitia sa impotriva imigratiei a strans 150.000 de semnaturi

Peste 150.000 de persoane au semnat petitia lansata de cotidianul britanic Daily Express, care ii cere premierului David Cameron sa mentina restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari si dincolo de 1 ianuarie 2014, sustine publicatia in editia electronica.

Potrivit cotidianului, petitia va fi trimisa Downing Street in aceasta saptamana.

Parlamentarii care sustin luarea unor masuri impotriva Romaniei si Bulgariei au salutat aceasta intentie, dar sustin ca ea nu este suficienta. Astfel conservatorul Peter Bone considera ca restrictiile ar trebui sa ramana in vigoare. "Este foarte corect sa faci accesul la benficii mai dificil pentru noii imigranti pentru ca unul dintre motivele pentru care oamenii traverseaza Europa de Vest pentru a ajunge aici este ca beneficiile noastre sunt mai generoase decat ale altor tari", afirma el. "Totusi, acest lucru nu ataca problema fundamentala, care este ca atunci cand vom deschide usa Romaniei si Bulgariei, vor veni mii si mii", a adaugat el.

"Trebuie sa ii oprim sa vina, in primul rand, pentru ca numarul lor va fi asa de mare, incat eforturile noastre de reducere a imigratiei vor fi spulberate. Cel mai simplu este sa mentinem restrictiile pentru alti cinci ani si sa nu ne facem griji despre ce spune UE", continua parlamentarul conservator. "In ceea ce priveste cele 150.000 de persoane care au semnat petitia voastra este un numar extraordinar si arata inca o data ca Daily Express vorbeste pentru poporul britanic. Inca mai este timp. Eu prezint proiectul de lege vineri. Guvernul il poate lasa sa treaca prin nedepunerea niciune obiectii", a adaugat Bone.

Parlamentarul conservator Nigel Mills vrea amendarea proiectului guvernamental privind imigratia, care merge in Parlament, prin solicitarea mentinerii controalelor pentru romani si bulgari pentru alti cinci ani.

Peste 30 de colegi ai sai conservatori ii sustin cererea, iar duminica el le-a cerut cititorilor Daily Express sa exercite presiuni asupra reprezentantilor lor pentru ca acestia sa ii sustina propunerea. "Daily Express a facut o treaba stralucita prin evidentierea acestei probleme", a adaugat el.