Abia sosit la Vilnius, unde urmeaza sa participe la summitul UE cu sase foste republici sovietice, Cameron a postat un mesaj pe Twitter, intr-o ofensiva hotarata.

"Am evocat comentariile comisarului Andor cu @BarrosoEU (Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene), complet inoportune (venind) din partea unor oficiali care nu sunt alesi, care se plang cu privire la preocupari legitime", a scris el. 

Un purtator de cuvant al premierului a mers si mai departe, declarand ca afirmatiile lui Laszlo Andor, comisarul european pentru Munca, sunt "prost alese pentru cineva care este platit de contribuabili britanici si europeni". 

Laszlo Andor a declarat ca "retorica unilaterala" a lui Cameron risca sa prezinte Marea Britanie ca pe "rautaciosul" UE. 

David Cameron a pledat miercuri pentru inasprirea regulilor de alocare a ajutoarelor sociale imigrantilor europeni, cu putin timp inainte de deschiderea completa a pietei muncii pentru romani si bulgari, atragandu-si critici din partea autoritatilor europene de la Bruxelles. 

In cursul cinei de la Vilnius, joi, Cameron a incercat sa isi convinga partenerii europeni de imposibilitatea integrarii noilor tari membre fara o revizuire a principiului liberei circulatii a persoanelor.  El a fost sustinut de catre ministrul sau de Externe William Hague, care a apreciat ca Marea Britanie este "una dintre tarile cele mai generoase si deschise din lume" si ca termenul "rautacios" este "inacceptabil". 

"Dar va fi necesar sa ne asiguram ca, iar alte tari europene doresc si ele acest lucru, daca oamenii au dreptul sa circule liber in UE, atunci sa o faca pentru a munci, ci nu pentru a cere ajutoare sociale in alta tara", a declarat el pentru Channel 4.