De asemenea, economia va inregistra excedent de cont curent, estimeaza Banca Greciei. 

Institutia a avertizat insa ca polarizarea politica semnificativa prezinta riscuri pentru perspectivele de recuperare si a cerut politicienilor sa ajunga la consens in privinta unei politici nationale de iesire din criza. 

"Semnele ca economia se afla pe o cale de stabilizare sunt mai puternice si avem motive sa ne asteptam ca recesiunea sa se incheie anul urmator, iar economia sa inceapa sa-si revina", se arata intr-un raport al Bancii Greciei. 

Grecia se afla in al saselea an de recesiune, ca urmare a crizei globale si masurilor dure de austeritate impuse de creditorii interntionali - statele zonei euro si FMI - in schimbul a doua pachete de imprumuturi. 

Guvernul a fost nevoit sa apeleze la ajutor extern de 240 de miliarde de euro pentru a evita intrarea in colaps, dupa ce nu a mai putut accesa piata financiara internationala din cauza indatorarii foarte ridicate. 

Comisia Europeana, FMI si guvernul de la Atena se asteapta ca economia sa revina pe crestere anul urmator, insa Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si agentia de rating Moody's au avertizat ca recesiunea va continua si anul viitor, insa cu o contractie a PIB mai redusa.