Hotelierii eleni au transmis deja informatiile relevante ambasadei Rusiei din Atena, a declarat presedintele onorific al organizatiei, Nikos Angelopoulos.  De asemenea, presedintele Asociatiei Companiilor Elene din Turism, Andreas Andreadis, se va intalni cu oficiali ai bancilor in zilele urmatoare, pentru a gasi o solutie la problemele de finantare din turism.

Andreadis a declarat la inceputul saptamanii ca se asteapta ca incasarile Greciei din turism sa creasca anul urmator cu 13%, la nivelul record 13 miliarde de euro, sporind astfel sansele economiei de a iesi din recesiune in 2014, conform asteptarilor guvernului si institutiilor internationale. 

Pre rezervarile pentru sezonul de vara din Marea Britanie au crescut cu 10%, indicand un numar mai mare de turisti anul urmator, a declarat acesta, pentru Reuters. Marea Britanie este una dintre cele mai importante piete turistice pentru Grecia, alaturi de Germania. 

"Proiectia noastra initiala pentru 2014 este ca vom inregistra peste 18 milioane de sosiri, un nou record, precum si venituri record, estimate la 13 miliarde de euro", a spus el.  Turismul asigura aproximativ 17% din PIB al Greciei, in valoare de 185 miliarde de dolari.  Guvernul elen, FMI si Comisia Europeana se asteapta ca Grecia sa revina pe crestere economica in 2014, dupa sase ani consecutivi de recesiune.