"Presedintia lituaniana (a UE) a avut ca prioritate, intre altele, stabilitatea fiscala, alaturi de cresterea (economica) si (crearea de locuri de) munca. Noi vom continua aceste obiective", a declarat Samaras la finalul unei reuniuni, la Atena, cu presedinta Dalia Grybauskaite a Lituaniei, tara de la care Grecia va prelua mandatul la conducerea UE.

Prioritare vor fi si "completarea uniunii bancare, abordarea fluxurilor migratorii si agenda maritima la toate nivelurile, in special dezvoltarea resurselor energetice submarine", a adaugat el.

Presedinta lituaniana a subliniat ca alegerile europene, prevazute pentru 25 mai, vor plasa cele sase luni ale presedintiei elene sub presiune si vor constrange Grecia la initiative "rapide". "Sunt sigura ca Grecia va reusi", a adaugat ea.

Grecia va exercita al cincilea mandat la presedintia UE de cand a aderat la blocul european, in 1981, in contextul in care zvonuri cu privire la ramanerea acestui stat in zona euro au agitat spiritele in UE in cea mai intensa perioada a crizei datoriei, declansate in 2010.

Dupa o relativa stabilizare a situatiei economice si politice in ultiemle luni, Guvernul grec mizeaza asupra relansarii economice in 2014, cu o crestere de 0,6% din PIB, ceea ce ar pune capat celor sase ani consecutivi de recesiune.