"Avem de-a face cu multi absolventi de colegiu, care nu isi gasesc locuri de munca. Asta s-a intamplat in Cairo. Asta s-a intamplat in Madrid. Nu vreti acel gen de revolte aici", spune Bloomberg.

La Cairo, au izbucnit in urma cu cateva luni revolte de strada, iar tinerii au atacat ambasadele. La Madrid, populatia a protestat fata de recenta vizita a Papei Benedict care i-a obligat sa scoata din buzunare milioane de euro, in timp ce multe persoane erau somere.

Avertismentului primarului Bloomberg vine pe fondul programului de stimulare a economiei ce presupune revigorarea pietei muncii dezvoltat de presedintele american Barack Obama. "Problema trebuie rezolvata, somajul in randul tinerilor este o situatie ce poate dura multi, multi ani", spune el.

Intr-un editorial, publicat recent in Economonitor, economistul Nouriel Roubini, cel care a vorbit prima data si despre actuala criza economica mondiala, nu vine deloc cu vesti bune.
 
Dupa trei ani de convulsii economice, care au dus la scaderea nivelului de trai a majoritatii oamenilor, ar putea urma convulsii sociale si proteste de strada, spune Roubini, care vede in ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu, Israel sau Marea Britanie semne ale generalizarii revoltelor cu accente violente.

Citeste si

Chinezii construiesc cel mai mare aeroport din lume, cu o suprafata cat Insulele Bermude FOTO

Cum arata si cat costa noile garnituri de metrou cumparate de Metrorex FOTO