Compania a raportat pentru intervalul analizat pierderi mai mici de 2,4 ori, de la 62,7 milioane de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 25,1 milioane de dolari.  De asemenea, rezultatul operational (EBITDA) indica o pierdere de aproximativ 120.000 dolari, fata de rezulatul negativ de 11,6 milioane de dolari in primele trei luni din 2012. 

Vanzarile de carburanti ale companiei au scazut cu 24%, la aproximativ 500.000 de tone, jumatate din cantitate fiind livrata la export. 

Compania a platit in primele trei luni taxe de 235,4 milioane de dolari la bugetul de stat. 

Rompetrol Rafinare opereaza la nivel national 747 de puncte de distributie a carburantilor, in statii proprii, partener, unitati mobile si baze mobile. 

Pe partea de rafinare, compania a inregistrat in primul in primele trei luni pierderi de 23,1 milioane de dolari, de aproape doua ori mai mici comparativ cu nivelul de 45,5 milioane de dolari din primul trimestru al anului trecut.  Productia a fost oprita in perioada 1 martie-8 aprilie, pentru efectuarea unor lucrari tehnologice programate.

Compania a rafinat in primul trimestru 632.000 de tone de materii prime, in scadere cu 33%. 

In ce priveste activitatea de petrochimie, pierderile Rompetrol Rafinare au scazut de la 4 milioane de dolari la 2,3 milioane de dolari. Pe acest segement, a avut o cifra de afaceri bruta de 57 milioane de dolari, in scadere cu 20%. 

Rezultatele financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ datele companiilor Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.  Rezultatele sunt neauditate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS).  Grupul Rompetrol este controlat de compania petroliera kazaha de stat KazMunaiGaz.