Cred ca in aceasta perioada am discutat mai mult de Rosia Montana decat de criza economica. Pe mine ma amuza cand foarte multi discuta, dar nu au toate datele la dispozitie si este aratat ca un bau-bau acest Rosia Montana si pe buna dreptate, dupa ce s-a intamplat ce s-a intamplat in 2000 la Baia Mare. Oriunde ma duc in Europa se stie de acea poluare, care a fost o catastrofa ecologica si nimeni n-a platit dupa aceea pentru aceste daune provocate. Asa ca suflam si in iaurt cand e vorba de asa ceva.”

Asa a inceput ministrul Mediului sa explice, in interviul acordat www.stirileprotv.ro, situatia proiectului Rosia Montana. Laszlo Borbely spune ca in acest moment Ministerul a primit un nou certificat de urbanism, emis de autoritatile locale, care urmeaza a fi analizat. In cazul in care acest certificat va corespunde cu prevederile legale, atunci o comisie tehnica va incepe procedurile.

Borbely a explicat ca aceste proceduri presupun, intr-o prima faza, ca investitorul Rosia Montana sa depuna un nou studiu de impact la Ministerul Mediului. De asemenea, investitorul va fi obligat sa depuna si un nou studiu arheologic la ministerul Culturii.

Continuarea acestui material, inclusiv interviul cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pe stirileprotv.ro!