El a apreciat ca acest automobil nu va mai reprezenta peste cativa ani "o idee nastrusnica", ci un avantaj real pentru protectia mediului.

De altfel, premierul Emil Boc anuntase inca de vineri, 23 aprilie, la Uzinele Dacia Mioveni, ca in urmatoarea sedinta de Guvern va constitui un grup interministerial de lucru pentru stabilirea platformei viitoare a taxei de poluare auto si pentru pregatirea strategiei Romaniei cu privire la trecerea la automobilul electric.

"Asa cum cu zeci de ani in urma, dar nu cu foarte multi, cand aparea primul computer care nu incapea intr-o jumatate din sala aceasta si astazi discutam de laptopuri si de calculatoare in miniatura, sunt convins ca si aici tehnologia va evolua in cativa ani buni, iar automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica, va fi un lucru real, impus atat de nevoile vietii de zi cu zi, cat si de resursele planetei si nu in ultimul rand de protectia mediului", a precizat premierul.

Primul-ministru a aratat ca, la inceput, acest automobil va fi mai scump, dar ca pe parcurs pretul va deveni unul accesibil.

El a apreciat ca introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenta de carburanti, va diminua gradul de poluare si va conduce la constructia unei infrastructuri, avand in vedere ca aceste masini vor necesita echipamente speciale, precum bateriile electrice.