In aceeasi perioada, industria extractiva a scazut cu 9,2%, ca serie bruta si cu 8,7% ca serie ajustata, transmite Agerpres.

In august, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6%, respectiv cu 3,6%.

Cresterea productiei industriale, serie bruta, a fost determinata de avansul productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9,3%) si al industriei prelucratoare (+7%). Industria extractiva a scazut cu 19,2%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a urcat cu 3,6%, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,9%) si industriei prelucratoare (+3,9%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 19,2%. 

Fata de iulie 2015, in august productia industriala s-a redus cu 18,4% ca serie bruta, ca efect al scaderilor inregistrate in toate cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare (-20,5%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-1,1%) si industria extractiva (-0,2%). 

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a scazut cu 0,5%, ca urmare a scaderii industriei extractive (-2,3%) si a industriei prelucratoare (-0,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 0,6%.