Zeta Petroleum, cu birouri la Perth si Londra, vrea sa se listeze la bursa in Luna mai. Zeta Petroleum a fost infiintata in 2005 in Marea Britanie si cumparata anul trecut de o companie australiana, potrivit Mediafax.

Compania doreste sa inceapa operatiunile de foraj la campul gazeifer Bobocu si la zacamantul petrolifer Jimbolia, anticipand ca ambele proiecte vor incepe sa produca din 2013, a declarat directorul general al Zeta Petroleum, Stephen West.

Fondurile vor fi folosite in principal pentru evaluarea si dezvoltarea campului gazeifer Bobocu, care are resurse cunoscute de 1,25 miliarde metri cubi de gaze si resurse potentiale de circa 400 milioane metri cubi. In plus, compania vrea sa evalueze si sa dezvolte proiectul Jimbolia, cu resurse potentiale de 1,72 milioane barili.

Zeta se concentreaza pe explorarea si dezvoltarea de proiecte de petrol si gaze in Romania si Europa de Est. Compania detine licente pentru perimetrele Bobocu si Jimbolia si are o participatie de 12,5% la proiectul gazeifer Padureni.

Totodata, compania are trei permise de prospectare pentru o suprafata totala de 6.000 kilometri patrati in zone din Romania unde spera sa descopere petrol si gaze.

Compania petroliera australiana Key Petroleum a cumparat anul trecut Zeta Petroleum si subsidiara acesteia din Romania, valoarea tranzactiei fiind de 12,74 milioane dolari.

Key Petroleum are operatiuni in Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname si Tanzania si este listata la bursa de la Sydney.