Cei de la Business Insider au investigat la inceputul saptamanii aceste zone petrolifere. Potrivit publicatiei americane, odata cu cresterea cotatiei titeiului, controversatele zone au devenit si mai dezvoltate, in ciuda estimarilor analistilor cu privire la riscurile de mediu.

Iata 9 lucruri fascinante despre "comoara" Canadei.

1. Din cele 175 de miliarde de barili de petrol care pot fi obtinuti, 170 provin din regiunea Alberta.

2. Dezvoltarea zonelor petroliefere din Canada va genera anual aproximativ 84 de miliarde de dolari, suficient cat sa hraneasca 90% din gospodariile din Canada.

3. Canada asigura 25% din importurile de titei ale Statelor Unite, dublu fata de cele ale Arabiei Saudite.

4. Zonele petrolifere se intind pe 54.826 de mile patrate, o suprafata mai mare decat Anglia si aproape cat suprafata statului Florida.

5. O recenta exploatare petrolifera din regiunea Alberta a excavadat mai mult pamant decat a fost nevoie pentru construirea Marii Piramide a lui Keops, Marelui Zid Chinezesc, Canalului Suez si a celor mai mari 10 baraje ale lumii.

6. Operatiunile de exploatare petrolifera produc anual 349 de milioane de metri cubi de apa – de doua ori mai mult decat cantitatea de apa folosita in orasul Calgary.

7. Suprafata totala a lacurilor create de extractia petrolului este mai mare chiar decat orasul Vancouver.

8. Productia unui baril de gudron de petrol emite de trei ori mai multe gaze cu efect de sera decat producerea unui baril conventional de petrol.

9. Exploatarea zonelor petrolifere din diverse colturi ale lumii s-a majorat cu 225% in ultimii 10 ani.