Zece pentru Bucuresti: proiectele care apropie orasul de statutul de capitala europeana GALERIE FOTO
Daca de la comunisti Bucurestiul a mostenit magazinul Unirea, Hotelul Intercontinental si Casa Poporului, a fost nevoie de 20 de ani de capitalism pentru ca in oras sa fie realizate obiective noi, care sa faca parte din noua istorie a orasului. Mai sunt multe de rezolvat, de la renovarea Garii de Nord pana la parcari care sa reduca din numarul masinilor lasate pe strazi, dar stadionul, mallul sau hotelul orasului pot fi comparate cu obiective similare din alte capitale europene.
Zece obiective cu o valoare a investitiei de circa 1,2 miliarde de euro si cu termen de finalizare in perioada 2008-2014 contribuie la schimbarea imaginii Bucurestiului, al saselea oras din Europa in functie de numarul de locuitori, arata o analiza a Ziarului Financiar.
Traiul zilnic intr-un oras mare poate provoca numeroase inconveniente, pornind de la timpul pierdut in trafic, zgomotul sau praful, dar acestea pot fi compensate intr-o oarecare masura de posibilitatea de a vedea o piesa de teatru noua in fiecare saptamana, a avea acces la arhiva de 12 milioane de volume a Bibliotecii Nationale sau de a viziona un meci de fotbal important direct pe stadion.
Iar cand aceste activitati au loc intr-un Teatru National renovat din temelii (din 2013), intr-o biblioteca noua de peste 100.000 de metri patrati, in care sunt si sali de expozitii, cafenele si restaurante (din toamna acestui an) sau pe un stadion standard "Elite" de 55.000 de locuri (de saptamana viitoare), viata intr-un oras cu doua milioane de locuitori devine mai interesanta.
Pentru iesirile la cumparaturi, mallurile construite in oras, dintre care se distinge proiectul Cotroceni Park, o investitie de 300 de milioane de euro, ofera suficiente alternative, in timp ce pub-urile si restaurantele de pe langa Lipscani sunt o varianta pentru serile lungi de vara.
Pe acelasi subiect: