Portile stadionului s-au deschis in aceasta dupa-amiaza, la ora 17.00.

"Bucurestenii care nu sunt in concediu, cati or veni, sunt asteptati, sambata, incepand cu ora 17.00, la Stadionul Nationl. Portile vor fi deschise pentru toata lumea si vor putea sta cat vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns",spunea, ieri, primarul Sorin Oprescu.

Cel mai modern stadion din istoria Romaniei este dotat cu echipamente de monitorizare dintre cele mai sofisticate. In felul acesta, toti cei care vor ajunge in tribune nu isi vor mai permite sa isi reverse furia, daca echipa lor favorita pierde.

Identificarea incepe chiar din momentul cumpararii biletului, care se face doar online. Acolo se da CNP-ul si numele. Din acel moment si pana se termina meciul, spectatorul poate fi monitorizat in permanenta pe tot traseul de la intrare si pana la locul pe care si l-a rezervat.

La stadion, odata trecut de turnicheti, esti validat in sistemul de ticketing, angajatii stiu la ce ora, minut si secunda ai trecut de porti, fiind si filmat in acelasi timp. In baza sportiva, unde treci prin 8 camere exterioare si ajungi in incinta unde iti cauti locul.

Alte 29 de camere mobile cu rotire de 360 de grade si zoom de peste 100 de metri, te identifica pe scaun, iar supraveghetorii stiu unde sa te gaseasca pe stadion. Daca incepi sa arunci obiecte, sau alte acte de violenta, esti imediat evacuat.

Cu ajutorul sistemului, data viitoare nu vei mai putea cumpara bilet cu CNP-ul tau, iar daca vei incerca sa cumpari cu al sotiei, softul video permite si optiunea de "face recunoastere" la stadion, astfel incat poti fi identificat video, la poarta.
In plus, daca pe stadion se rupe un scaun, nota de plata este trimisa la adresa de buletin a celui care conform bazei de date cu bilete, a stat in locul respectiv.

"Ochii si urechile" stadionului sunt camere de 360 de grade, cu zoom optic performant. Pana sa vina spectatorii, sunt supravegheati angajatii stadionului. Se vede cine munceste si cine ia pauze lungi si dese. Insa, sambata de la ora 17 portile se vor deschide si pentru publicul larg.

Edilii pariaza pe un milion de vizitatori in 14 ore. Inaugurarea oficiala ramane pentru data de 6 septembrie, cand este programat meciul Romania-Franta. De Argentina mai vorbim la anul.

Pana atunci este agitatie mare la toate terasele din zona. Patronii fac curatenie si abia asteapta valul de clienti.