Daca stati la bloc, aduceti natura in casa! Este indemnul unui peisagist, care a venit din Malaiezia mai multe specii de plante cu flori care cresc fara pamant si apa. Le uzi o data pe luna si le gazduiesti in boluri de sticla. Costa cam 100 de lei bucata.

Insa cei mai indrazneti pot opta pentru bancute de living sau dormitoare tapitate cu... iarba. ''Care-s beneficiile? Sa ai natura aproape si sa te bucuri de plante, mai ales in casa, unde avem nevoie sa ne relaxam. Omul are nevoie de natura. Banca se uda asa cum se uda si un ghiveci, cu o stropitoare", sustine Alexandru Gheorghe, arhitect peisagist. 

Va recomandam sa purtati apoi pantaloni impermeabili. Daca sunteti mai degraba amatori de fashion, va puteti drapa casa in tapet, versiunea Roberto Cavalli. Designerul italian recomanda imprimeurile in stil ghepard, leopard, tigru sau leu, accentuate de cristale.

Nu se mai "poarta" piscinele prefabricate, ci cele cu forma personalizata, in functie de arhitectura gradinii. De la semnarea contractului pana la prima balaceala trec intre una si doua luni. "Bugetul incepe de la 10.000 de euro si ajunge la 20-25.000 de euro. Noi le construim din faza de proiect pana la punerea in functiune, cand ultima picatura de apa este verificata de noi", spune Daniela Mariscu, director comercial. 

Mai mult, cei carora le raman cateva zeci de mii de euro pentru amenajarea curtii isi pot face un mic iaz cu crapi japonezii. Rolul lor este, ce-i drept, strict decorativ. Oricum, nimeni n-ar gusta o plachie care sa coste 50.000 de euro - cu atat s-a vandut aceste peste koi gigant, in urma cu o saptamana, in Germania.