"Orice om din Romania, la potentialul pe care il are, nu trebuie sa rabde de foame. Este o anomalie sa rabzi de foame, si iar revin la chestiune ca mai zilele trecute, inainte ca presedintele sa iasa public, discutam cu un prieten de-al meu, trecand printr-o comuna in care de dimineata de la opt si pana seara la zece crasma e plina. Deci, crasma e plina. Daca te duci la Ianova dau acum un exemplu locul unde sta mama si unde merg si eu de vreo 40 de ani, sa cauti pe cineva sa sape in gradina pentru o suta de lei pe zi plus masa, plus mancare, nu gasesti. Dar la birt e prezenta lumea", a spus Valeriu Tabara, potrivit Mediafax.

El a precizat ca sustine punctul de vedere al presedintelui Traian Basescu referitor la faptul ca in Romania se lucreaza putin.

"Din pacate, eu as spune ca in Romania se lucreaza cel mai putin si sustin punctul de vedere al presedintelui, nu pentru a ma asocia cu dansul. Ganditi-va ca incepem ziua, saptamana de lucru luni la amiaza si o terminam poate joi la amiaza, nu vineri la amiaza", a afirmat Tabara.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca "nicaieri in lume nu vezi suprafete cu ciulini", dar si ca, de multe ori, agricultura a fost tratata ca fiind "la marginea economiei".

Si Botis spune ca romanii stau "la bufet si beau banii din ajutor social

“Mi se pare incorect ca un om care merge zilnic la munca sa contribuie din munca lui la a asista social pe cel care sta la tara, are pamant si ajutor social si sta in bufet toata ziua, mi se pare total incorect sa bea banii munciti de altii. (…) Sunt daramat cand vad pamantul nelucrat la tara, iar oamenii stau la bufet si beau banii din ajutor social”, a spus Botis, intr-un videochat incont.ro.
 
Ministrul a precizat ca statul prefera sa-i sprijine cu bani pe cei care vor sa se angajeze, decat sa dea ajutoare celor care vor sa stea degeaba.  “Daca cineva vrea sa se angajeze sau sa se califice, statul ii poate da un stimulant, pe langa salariu, dar vom sti ca, odata ce acesti oameni scosi din asistenta sociala se angajeaza, vor deveni contribuabili la buget”, a mai spus ministrul.