Canalizarea vilelor din Otopeni este undeva la limita de jos a civilizatiei! "Nu stiu!”, “Nu e vina mea!". Sunt singurele raspunsuri pe care le dau locuitorii din aceasta zona atunci cand inspectorii de la Imbunatatiri Funciare ii intreaba cu ce drept isi deverseaza mizeria in canalul de desecare. 

Acum doua saptamani, mii de pesti au murit pe salba de lacuri din jurul Capitalei. Analizele facute de Apele Romane au scos la iveala un continut ridicat de materii organice in apa infestata. Pe romaneste spus: fecale, urina si resturi menajere, provenite din canalele colectoare aflate in zona de nord. Adica in zona de vile.

Toata povestea seamana cu un cod al tacerii. Desi situatia este cunoscuta de toate autoritatile competente: Primarie, Apele Romane, Garda de Mediu si in sfarsit Imbunatatirile Funciare, nimeni nu aplica legea. 

Inspectorii de la Imbunatatiri Funciare recunosc ca nu au dat nici o amenda in ultimul an, dar mama natura se pregateste sa isi faca singura dreptate. O data cu cresterea temperaturilor, canalul va capata un miros insuportabil care va penaliza toata vara proprietarii din zona.