Cotidianul National Post, primul care a publicat aceasta informatie, subliniaza ca in pofida ordinului Consiliului de Securitate al ONU de a confisca toate bunurile familiei Ghaddafi din strainatate, Saadi Ghaddafi figureaza pe lista proprietarilor din acest imobil.

El ar fi dobandit apartamentul la 7 mai 2008. La vremea respectiva, el mergea des in Canada, pentru a petrece trei luni pe an, adauga ziarul.

Intrebat de AFP despre acest caz, Ministerul canadian al Afacerilor Externe a refuzat sa faca vreo declaratie, precizand doar ca jandarmeria regala (politia federala) trebuie sa clarifice acest caz.

Postul public de televiziune canadian CNC a relatat ca o organizatie a Canadienilor de origine libiana a intrebat Guvernul de la Ottawa de ce un bun care teoretic trebuia confiscat si predat noilor autoritati libiene este in continuare proprietatea fiului teroristului, considerat de ONU un fost comandant al unitatilor militare implicate in reprimarea manifestatiilor.

Conform National Post, apartamentul nu este ocupat, dar cheltuielile sunt platite in mod regulat dintr-un cont bancar din Elvetia.

Fiul colonelului Ghaddafi se afla in prezent in Niger. El ar fi incercat in urma cu cateva luni sa-si organizeze intrarea cu o identitate falsa in Mexic, unde anumiti complici ar fi vrut sa cumpere proprietati pentru el, dar acest proiect a fost descoperit si dejucat de autoritatile mexicane.

Inlaturat de la putere in august de o rebeliune armata, fostul dictator libian a murit in momentul capturarii sale in octombrie, in regiunea sa natala Sirta.

Citeste si:

Cartierul in care vitrinele spun povesti. De ce sunt fascinati trecatorii de magazinele din New York GALERIE FOTO

A inceput razboiul inevitabil in UE. "Detinem bomba atomica. Le vor tremura picioarele bancherilor germani", ameninta Portugalia