Potrivit publicatiei mentionate mai sus, averea lui Ghaddafi se ridica la 200 de miliarde de dolari si consta in conturi bancare, investitii imobiliare si financiare in corporatii din intreaga lume.

Aceasta estimare a fost facuta de oficiali americani, europeni si libieni si pare a fi una legitima, noteaza LA Times.

“Regele regilor”, dupa cum chiar el si-a spus, Ghaddafi avea de mai bine de 40 de ani controlul personal asupra celei mai mari rezerve de petrol din Africa.

Spre deosebire de regele Arabiei Saudite si alti mari lideri, Ghaddafi a investit foarte putini bani in infrastructura nationala.

Astfel, in timp ce libienii nu stiau de unde sa mai scoata bani pentru spitale, scoli si alte probleme legate de infrastructura, fostul dictator trimitea banii destinati tarii pe care o conducea in conturile presonale din stainatate. Informatia a fost oferita de catre un membru apropiat Consiliului, dar care a dorit sa ramana sub anonimat.

Administratia Obama a fost de-a dreptul socata in primavara anului trecut cand a gasit in conturile Libiei din Statele Unite 37 de miliarde de dolari. Obama a cerut imediat blocarea lor, de teama ca nu cumva Ghaddafi sa mute banii in alta parte.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.


Citeste si:  Ghaddafi era actionar la Juventus Torino, Financial Times si UniCredit. Dictatorul avea case si conturi de peste 168 mld. dolari, imprastiate in toata lumea