Ziarul Financiar a reusit sa vorbeasca cu cinci dintre primii zece antreprenori care si-au inregistrat firme in prima zi a anului 2012. Niciunul dintre cei care si-au deschis afaceri in primul an nu se asteapta sa obtina profit in primii ani, insa o buna parte preconizeaza ca in conturile firmelor lor vor intra in fiecare luna a acestui an pana la 8.000 de euro.

Antreprenori care au por­nit in afaceri in prima zi din 2012 nu intentio­neaza sa reunte rapid la locurile actuale de munca atata timp cat profitul business-urilor incepute de la zero nu se va incadra pe o panta ascendenta. "Nu prea ma sperie criza, nu cred in aceasta criza. Lucrez la o companie in Covasna si vad ca lor le merge foarte bine. Asta mi-a dat curaj sa incep si eu o afacere", spune Alexandru Axente (24 de ani), care a primit unda verde la Registrul Comertului in primele zile ale lui 2012 pentru a porni in afaceri cu firma sa, Opal Transilvania, din Valea Crisului, judetul Covasna.

Antreprenorul, alaturi de un alt partener, intentioneaza sa manu­fac­tureze ambalaje din folie de plastic prin intermediul firmei sale. "Remanufacturam asa-numita folie strech, care se foloseste pentru impa­chetarea paletilor, poate fi folosita la impachetat alimente, dar are si alte intrebuintari."

Afacerea cu folia de tip "strech" este prima incercare de acest tip pentru cei doi antreprenori, insa ei spera ca in primul an sa stranga in conturile firmei 25.000 de euro. Axente spune ca nu intentioneaza sa faca angajari in acest an pentru ca afacerea se va invarti in jurul unui site care urmeaza sa fie deschis in urmatoarea perioada.

Pana cand site-ul firmei va fi gata cei doi antreprenori au timp sa caute companii din domeniul alimentar, dar si alte businessuri din zona de productie interesate sa achi­zitioneze ambalajele manufacturate la comanda de cei doi antreprenori.

Citeste mai multe pe www.zf.ro