Irina Anghel-Enescu se alatura astfel unei liste de personalitati, care i-a inclus in decursul timpului pe premierul Marii Britanii David Cameron, pe fondatorii Google, Facebook si Wikipedia, Larry Page, Mark Zuckerberg, respectiv Jimmy Wales, pe printul mostenitor al Norvegiei Haakon, pe CEO-ul Yahoo Marissa Mayer, dar si pe binecunoscuta vedeta TV Oprah Winfrey sau pe faimosul tenisman Roger Federer. 

"Sunt onorata sa ma alatur comunitatii selecte a celor care primesc aceasta recunoastere din partea Forumului Economic Mondial de la Davos. Intentionez sa folosesc cei sase ani in care voi face parte din Comunitatea Young Global Leaders, pentru a colabora cu oameni exceptionali, in cadrul unor proiecte comune, care sper ca vor deschide noi perspective si vor contribui la transformarea in bine a lumii in care traim, in general, si a Romaniei, in particular", a declarat Irina Anghel-Enescu. 

Young Global Leaders ai anului 2014 au fost selectati in urma analizei profilelor a mii de lideri globali sub 40 de ani, din toata lumea si din toate domeniile de activitate.

Comitetul de selectie, format din personalitati, este condus in fiecare an de Maiestatea sa Regina Rania Al Abdullah a Iordaniei. 

Cine este Irina Anghel-Enescu

Cu o experienta de peste 15 ani in industria de investitii private, Irina Anghel-Enescu face parte din Comitetul reprezentantilor Asociatiei Europene de Venture Capital si este managing director al asociatiei sud-est europene de profil (SEEPEA).

Este de asemenea presedintele Clubului Harvard Romania-Moldova, membru in board-urile mai multor organizatii non-profit si fondatoarea Asociatiei Triple Helix, care deruleaza proiecte pentru accelerarea dezvoltarii Romaniei, cu accent pe antreprenoriat, educatie si leadership. 

In urma experientei acumulate si a specializarii academice dobandite la Universitatea Harvard in domeniul impactului fondurilor de venture capital la dezvoltarea mediului antreprenorial, Irina Anghel-Enescu este recunoscuta la nivel global ca unul dintre expertii in acest domeniu, fiind frecvent invitata ca vorbitor la evenimente organizate de institutii prestigioase - Harvard, Stanford, London Business School, agentii ale O.N.U  sau de guvernele tarilor interesate in stimularea investitiilor de tip venture capital. 

Asociatia fondurilor de investitii de "private equity" si "venture capital" din Europa de sud-est este un organism independent, non-profit, dedicat promovarii intereselor fondurilor de investitii de tip private equity si venture capital in spatiul sud-est european.