Miruna Macri isi doreste sa se angajeze la una dintre agentiile de design de top din New York. Ea s-a gandit la o metoda inedita pentru a atrage atentia recrutorilor, noteaza PSFK.com, platforma americana de stiri, afiliata Mashable.

CV-ul pe care aceasta il “uita” in mod intentionat in diferite locuri nu se aseamana deloc cu unul clasic, ci are forma unui pasaport. Campurile cu informatiile care se regasesc de obicei intr-un pasaport real au fost inlocuite de tanara cu detalii despre experienta sa profesionala si abilitatile care o recomanda pentru joburi in publicitate. La capitolul vize gasim si portofoliul sau de experienta.

Pana acum, Miruna si-a “pierdut” deja 20 de astfel de documente, denumite Passfolio (combinatie intre “pasaport” si “portofoliu”), in agentiile in care isi doreste sa lucreze.

Intr-o perioada in care este tot mai greu de patruns pe piata locurilor de munca, o astfel de abordare creativa este ceea ce poate aduce candidatii mai aproape de jobul visat, sustin specialistii HR.

Detalii despre intreaga poveste a pasaportului-CV, dar si despre romanca inventiva, se gasesc pe site-ul acesteia.