O celula single la inchisoare – 90 de dolari pe noapte. In Santa Ana si in alte orase, detinutii non-violenti pot cere sa doarma o noapte intr-o celula in care nu mai sta nimeni, curata si linistita, si in care sa nu-i deranjeze ceilalti detinuti.

Serviciile unei mame surogat din India – 8.000 de dolari. Din ce in ce mai multe cupluri din vest apeleaza la mame purtatoare pentru copiii lor din India, pentru ca preturile sunt de trei ori mai mici decat cele practicate in SUA.

Dreptul de a vana un rinocer negru, specie pe cale de disparitie – 250.000 de dolari. Autoritatile din Africa de Sud au inceput sa vanda vanatorilor dreptul de a impusca un numar limitat de rinoceri, desi este o specie pe cale de disparitie.

Numarul de telefon al doctorului personal – 1.500 de dolari pe an. Un numar din ce in ce mai mare de doctori ofera pacientilor numarul personal de telefon sau le fac programari in zilele dorite de acestia daca sunt de acord sa plateasca o taxa anuala care variaza intre 1.500 si 25.000 de dolari.

Dreptul de a polua atmosfera – 10,5 dolari. In Uniunea Europeana functioneaza o “piata” a emisiilor de carbon in atmosfera, sistem prin care companiile isi cumpara dreptul de a polua planeta.

Dreptul de a emigra in SUA – 500.000 de dolari. Strainii care investesc 500.000 de dolari si creeaza cel putin 10 locuri de munca intr-un domeniu cu somaj ridicat sunt eligibili pentru a primi Cartea Verde, ceea ce le permite obtinerea rezidentei permanente in SUA.

Si pentru ca nu toata lumea isi permite sa cumpere lucrurile de mai sus, exista si o multime de modalitati prin care se pot castiga bani. De exemplu:

Sa-ti vinzi fruntea ca spatiu publicitar – 10.000 de dolari. O mama singura din Utah care avea nevoie de bani pentru educatia fiului ei a fost platita cu 10.000 de dolari de catre un cazinou online pentru un tatuaj permanent pe fruntea femeii, pe care era scrisa adresa de internet a cazinoului.

Sa fii folosit drept cobai pentru testarea de medicamente – 7.500 de dolari. Suma care se poate castiga variaza in functie de riscurile pe care le implica testele si efectele adverse care pot aparea.

Sa lupti in Somalia sau in Afganistan pentru contractori militari privati – 1.000 de dolari pe zi. Preturile variaza in functie de calificari, experienta si nationalitate.

Citeste si:

Cine conduce de fapt Europa. Averile lor ar putea salva Grecia

Cum sa faci bani ca Warren Buffett. Lista obiceiurilor de economisire care l-au imbogatit