Londra este pe primul loc atunci cand vine vorba despre bogatie. Potrivit rezultatelor unui sondaj in randul persoanelor care dispun de averi mai mari de 100 milioane de dolari, cel mai important oras din lume din acest punct de vedere este capitala Marii Britanii.

La realizarea clasamentului au fost luate in considerare potentialul economic si de investitii, posibilitatile de a locui in oras, conditiile oferite turistilor, precum si calitatea vietii sau puterea politica.

Al treilea oras ca importanta pentru superbogatii lumii este Hong Kong, urmat de Paris, Singapore, Miami, Geneva, Shanghai, Beijing, respectiv Berlin, arata rezultatele sondajului realizat de Knight Frank si Citi Private Bank.

Potrivit studiului, si peste zece ani, Londra si New York-ul se vor afla tot pe primele pozitii in ceea ce priveste importanta in viziunea celor mai bogati oameni din lume.

 Acestea vor fi urmate de Beijing, Shanghai, Singapore, Hong Kong, Paris, Sao Paulo, Geneva si Berlin.

In functie de puterea politica, cel mai important oras din lume este Washington DC, urmat de Londra, New York, Beijing, Paris, Berlin, Bruxelles si Frankfurt, potrivit rezultatelor sondajului.

Potrivit raportului, in prezent, in toata lumea, sunt 63.000 de oameni de afaceri cu averi de peste 100 de milioane de dolari, mai mult cu 29% fata de 2006.

In ceea ce priveste provenienta, 18.000 sunt in Asia de Sud-Est, China si Japonia, iar peste 17.000 provin din America de Nord.