Cand Thrillist a achizitionat site-ul JackThreads, a inceput sa genereze venituri anuale de 5 milioane de dolari. JackThreads a ajuns astazi sa incaseze nici mai mult nici mai putin de 50 milioane de dolari.

Ben Lerer, co-fondatorul Thrillist, le-a marturisit jurnalistilor de la Business Insider ca afacerea pe care a preluat-o genereaza intr-o zi mai mult decat genera „compania-mama” intr-o luna intreaga, in 2010.

Jason Ross a absolvit Facultatea de Finante in statul Ohio in 2003, dupa care si-a luat putin timp liber pentru a cauta oportunitati de afaceri, dar voia ceva de care sa fie pasionat. A pus astfel pe picioare un magazin de reduceri care vindea imbracaminte nonconformista. S-a interesat de brandurile care care vindeau marfa la preturi scazute.

Jason Ross a observat repede ca brandurile internationale nu au lichidari de stoc pentru piesele de vestimentatie masculina, asa cum au pentru produsele destinate femeilor. Dupa ce a studiat modelul de lucru a companiei Vente Privee din Europa, Ross si-a contactat telefonic furnizori din Columbus, Ohio. Asta se intampla in 2006.

Si-a petrecut urmatorii doi ani si jumatate in Ohio, incercand sa isi dea seama de ce afacerea sa nu functiona, cum sa procedeze pentru a determina pe cineva sa lucreze cu el si cum sa construiasca o platforma de comert online. A vizitat expozitii cu vanzare, s-a intalnit cu reprezentanti ai brandurilor internationale, a mers in New York si si-a facut relatii printre furnizori. In timpul zilei colabora cu un dezvoltator local in Columbus, iar noaptea lucra intr-un bar pentru unchiul lui.

Ross a trebuit sa gaseasca o modalitate rapida prin care sa-si creasca businessul, astfel incat sa nu fie scos de pe piata de competitori. Pentru ca nu avea suficienti bani pentru un buget de marketing, pentru primele douasprezece luni a cautat telefonic cat mai multe comunitati online cu audienta masculina.

A incerca apoi sa obtina acceptul publicatiilor de a scrie despre afacerea lui. Acetsta a fost si momentul cand a vazut beneficiul de a avea propriul brand, in fata publicului lui.

Accesul pe pagina JackThreads era permis in urma inregistrarii. Utilizatorii Thrillist s-au inscris rapid si si-au invitat si prietenii. Astfel, acestia au devenit un adevarat grup fidel de clienti. Ajungand la 35.000 de membri, afacerea a inceput sa creasca lent, avand un mic profit pe care Ross l-a reinvestit in promovarea site-ului.