Planul acestuia presupune dezvoltarea unei tehnologii care sa faca posibila viata vesnica, prin transferul constiintei umane intr-un corp robotizat, in forma unui avatar.   

"Este urmatoarea calatorie spatiala", a declarat Dmitry Itskov, la o intalnire lamuritoare cu mai multi jurnalisti.  

Rusul este fondatorul “Initiative 2045”, o organizatie non-profit, centrata pe cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor care pot face posibila imortalitatea. Anul trecut, a trimis o scrisoare deschisa mai multor miliardari din topul Forbes, cerandu-le sa investeasca in acest proiect. Desi nu a primit niciun raspuns in mod public, vestea despre “Initiative 2045” a inceput sa se raspandeasca, iar milionarul sustine ca se afla in mai multe discutii legate de finantare cu diversi oameni instariti.  

"Scopul a fost sa captam atentia publicului. Este adevarat ca port discutii cu multi dintre cei mai bogati oameni ai Planetei, dar nu va pot dezvalui cine sunt", a spus Itskov. Si-a propus ca in aceasta vara sa isi continue planurile, prin adresarea cererii de finantare nu doar celor foarte bogati, ci intregii comunitati de afaceri.

In luna iunie, organizatia pe care o conduce va gazdui al doilea congres anual Global Future 2045, eveniment unde vor fi prezenti mai multi oameni de stiinta, ingineri de top si antreprenori. Discutiile se vor concentra asupra modului in care tehnologia poate imbunatati considerabil durata de viata. Printre participantii la congres se numara o serie de oameni cunoscuti din domeniu, printre care si Ray Kuzweil, unul dintre directorii pe tehnologie de la Google. Itskov sustine ca va incerca sa isi convinga audienta ca "investitiile in nemurire" se vor dovedi o afacere profitabila.  

Milionarul spune ca industria va trebui sa inceapa sa fabrice corpuri robotice, care sa serveasca drept avataruri, interfete computerizate care sa ia locul creierelor, astfel ca oamenii sa poata controla masinariile si chiar sa transfere constiinta umana printr-o retea intre avatarurile aflate la distanta unul de celalalt. Acesta sustine ca, desi este constient de ezitarea unora, o schimbare pe scara evolutiei este o solutie pe termen lung absolut necesara pentru ca rasa umana sa poata supravietui.  "Nu toata lumea intelege motivatia din spatele acestui proiect. Stiu ca putem schimba multe prin simpla modificare a felului in care gandim. Nu am niciun dubiu, absolut niciunul, ca acest lucru este posibil", spune Itskov.