Lansat in iulie anul trecut, pantoful se remarca prin metoda creatiei. Spre deosebire de modelele traditionale, ale caror componente sunt cusute laolalta, partea superioara a lui Flyknit este facuta dintr-o singura bucata, folosindu-se fire de poliester impletite. Este practic un pantof sport "tricotat" ca o soseta.  

Mark Parker, CEO-ul Nike, spune ca noua tehnologie reprezinta viitorul companiei. Acesta isi doreste ca metoda sa fie implimentata si pe alte modele de pantofi, nu doar in cazul celor facuti pentru alergare.

"O veti vedea si in alte categorii de pantofi sport: in baschet sau fotbal. Putem sa modificam firele astfel incat sa se adapteze oricarui sport, la un nivel inalt", a declarat Mark Parker.  

Nike pariaza mult pe aceasta noua tehnologie, construind un intreg proces de productie in jurul Flyknit,  iar CEO-ul Parker recunoaste ca asta schimba lucrurile in modelul de afaceri al companiei si in cazul furnizorilor.  

Nike este cunoscuta ca unul dintre liderii din industria de incaltaminte sport, pe unele segmente, cum ar fi cel al pantofilor pentru baschet, detinand chiar 92% din piata.  

Sursa foto: Nike Flyknit Collective