"Periuta se introduce la gura la molari si, prin invartirea manivelei, dintele se curata de la baza dintelui catre varful dintelui, spaland concomitent mucoasa obrazului si gingia in acelasi timp", explica Marian Ivan, inventatorul periutei de dinti cu manivela. Avantajul, spune domnul Marian, este ca iti curata si limba, lucru pe care produse asemanatoare o fac.

Periuta de dinti cu manivela pe care pensionarul a nascocit-o in magazia de langa casa, alaturi de asistentul sau, motanul Guzganu', e unica in lume, fapt confirmat si cei de la OSIM.

Ideea fabricarii ciudatului obiect i-a venit, spune el, dupa ce a vazut un studiu potrivit caruia romanii isi cumpara o periuta de dinti o data la doi-trei ani. S-a gandit sa faca un produs ieftin si eficient. "Am folosi o astfel de periuta pentru ca este singura care face miscarea pe care ne-o recomanda specialistii. Nu este greu de inteles", precizeaza inventatorul.

Increzator, omul si-a prezentat inventia multor stomatologi. Din pacate pentru el, nu a prea reusit sa ii convinga.

"Nu stiu daca aduce un plus in ceea ce priveste imbunatatirea igienei. Pentru mine, important este ca pacientul sa utilizeze cu regularitate o periuta", explica Viorica Dima, medic stomatolog.

Pana sa il contacteze un producator serios de periute, inventatorul din Sapoca pregateste noi suprize. Acum lucreaza la un cort cu lumini, pentru turistii care merg pe munte.