Spre exemplu, un tanar din Alba are o livada cu aproape 700 de ciresi, din 4 soiuri diferite, care ii vor asigura o productie de peste 18 tone pe sezon. Iar o tanara din acelasi judet are in grija peste 100 de oi si vrea sa mai cumpere, ca sa isi dezvolte afacerea.

Florin studiaza dezvoltarea rurala in Cluj. In fiecare vacanta de vara a fost plecat in Anglia, la o ferma, unde a invatat cum sa aiba grija de pomii fructiferi. A castigat peste 10 mii de euro, iar cand s-a intors in tara s-a hotarat sa puna la punct propria livada.

Ciresii sunt plantati in sistem intensiv, la 2 metri distanta unul de celalalt. Ca sa aiba o productie cat mai mare, Florin a facut si un sistem de irigatie prin picurare, asa cum a vazut in strainatate.

Si in localitatea Ighiu, o tanara de 21 de ani, studenta la finante banci, se ocupa deja de afaceri. Mai exact, de afacerea parintilor, care au aproape 100 de ovine. Ca sa le hraneasca, fata a concesionat de la primarie 15 hectare de pasune pe 5 ani.

Din ce in ce mai multi tineri incep sa se lanseze in afaceri inca de pe bancile scolii, astfel ca, atunci cand isi termina studiile, sa se bucure deja de profit.