Maria Grapini, a declarat ca la sfarsitul lunii iunie se va inregistra o premiera in mediul de afaceri, femeile cu initiativa putandu-se adresa pentru a obtine finantare de 10.000 de euro din partea statului, pentru a incepe o afacere, scrie Mediafax.

Femeile interesate trebuie sa depuna un plan de afaceri, care va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul, iar criteriile de varsta nu mai conteaza.

"Femeile pot porni o afacere si mai tarziu. Sunt multe femei de 45 de ani, care nu gasesc de lucru si sunt gata sa pornesca propria afacere. Pentru ca antreprenoriatul feminin este intr-o ramanere in urma, as putea spune, fata de potentialul pe care-l avem, n-am mai pus limita de varsta. Poate sa-si inceapa afacerea cand doreste. Important este sa-si faca un plan de afaceri si va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanti", a declarat ministrul Maria Grapini.

Potrivit acesteia, planul de afaceri va fi evaluat dupa mai multe criterii, in baza unui model stabilit pe calculator si nu se va mai tine cont de rapiditatea cu care a fost depus proiectul, eliminandu-se principiul "primul venit, primul servit".

"Criteriile sunt puse in calculator, iar punctajul iese automat. Asa este mai nou si la tinerii intreprinzatori, pentru ca vreau sa evit subiectivismul", a explicat Grapini.

Sumele disponibile pentru finantarea proiectului dedicat femeilor antreprenor se ridica la 500.000 de lei.

"Avem putini bani, dar discutia pe care am avut-o la Ministerul de Finante ma face optimista ca vom primi bani la rectificare si atunci vom suplimenta. Chiar daca nu primim bani anul acesta, tot ce se inregistreaza si se puncteaza ca proiect, ramane pentru anul viitor, pentru ca eu vreau sa facem aceste proiecte", a mai spus ministrul delegat pentru IMM-uri.