Antreprenorul si in acelasi timp programatorul, in varsta de 15 ani, este pasionat de sistemul de educatie do-it-yourself. De cand era mic, lumea lui insemna computere si roboti. Acum, Finman este sustinator al propriului sistem de invatamant prin promovarea educatiei la domiciliu. Nu are de gand sa urmeze un colegiu. 

"Am o intelegere cu parintii mei: daca fac primul milion pana Ia 18 ani, nu trebuie sa merg la facultate. O sa ma zbat pentru asta si o sa reusesc", a declarat adolescentul.

Scopul companiei lui, care acum are 20 de angajati, este sa-i ajute pe ceilalti copii sa faca la fel ca el, sa invete singuri ce vor, nu sa li se impuna.

"Nu cred ca Botangle este un site de meditatii on-line. Este o institutie online", a spus Finman, potrivit Business Insider.

"Lucrez sa fac din Botangle cel mai bun site existent pentru cei care vor sa renunte la actualul sistem de invatamant si sa invete complet numai prin domeniul internetului", a adaugat el.

L-au inspirat Alexis Ohanian de la Reddit si Peter Thiel de la PayPal.

"Nu eram fericit la scoala unde mergem din Idaho, chiar unul dintre profesori mi-a spus ca voi lucra in fast-food-uri pentru tot restul vietii", adeclarat el.

Dupa ce a citit cartea lui Ohanian, a decis sa faca ceva, ceva de care se foloseasca chiar el.

Despre Peter Thiel spune ca-i impartaseste propria viziune:" nu conteaza ce varsta ai, tot poti schimba lumea".

Foto: Business Insider