Pe site-ul SonnyDickson.com, baiatul posteaza periodic poze cu capace de plastic sau metal ori ecrane de sticla, toate disponibile spre vanzare. Problema este ca acestea nu au fost scoase inca oficial pe piata, iar Dickson nu spune mai multe decat ca le cumpara "de la oameni care lucreaza pentru Apple in China".

Intr-un interviu pentru revista Fortune, tanarul a recunoscut ca Autoritatea Nationala pentru Securitate i-a vizitat site-ul de 67 de ori in aceasta vara, in timp ce angajati ai Apple au intrat de alte 900 de ori, numai in august. Dar situatia nu il ingrijoreaza.  

"Unii oameni cred ca incalc legea, dar ei nu stiu exact ce fac. Nu incalc nicio lege", spune Dickson, care, intrebat fiind de banii pe care ii castiga din aceasta afacere, a fost la fel de enigmatic, multumindu-se sa declare ca ar putea sa cumpere oricand o geanta Louis Vuitton cu suma pe care o strange intr-o luna.  

In 2010, Brian Hogan (21 de ani) se afla intr-un bar din California de Nord, cand a gasit un telefon ciudat. Era un prototip de iPhone 4, pe care l-a vandut site-ului de IT Gizmodo, pentru 5.000 de dolari. Insa banii nu s-au dus nicidecum pe genti de firma, ci pe plata avocatilor. Dupa ce Gizmodo a publicat pozele primite, Apple a lansat o investigatie extrem de agresiva, in urma careia atat reprezentantii site-ului, cat si tanarul, au fost pusi sub acuzare. In cele din urma, Hogan a platit o mica amenda si a primit un an de inchisoare cu eliberare conditionata.  

Lansarea Iphone 5 se apropie cu pasi repezi, asa ca nu se stie cat de bine va reactiona Apple in cele din urma si e posibil sa vedem o reiterare a cazului Hogan.   

Dickson, care spune despre sine ca e indeajuns de mare incat sa poata bea legal (in Melbourne, asta inseamna 18 ani), spune ca nu ii plac banii, pentru ca i-au adus multa ura. Potrivit Fortune, acesta are trei surse de venit: posteaza videoclipuri cu reclame pe propriul canal de Youtube, dintre care unele au devenit virale, vinde publicitate pe site-ul pe care il detine (si care luna trecuta a inregistrat peste 1.300.000 de vizite) si, partea care ii asigura jumatate din castiguri, repara iPhone-uri si iPod-uri.   O carcasa-spate de plastic pentru iPhone 5C ii aduce 250 de dolari, dar alte parti ajung pe piata neagra si la 500 de dolari.   

Popularitatea afacerii sale a urcat vertiginos vara aceasta, cand a postat prima fotografie cu ceea ce sustinea ca erau parti componente pentru patru produse Apple inca neanuntate: iPhone 5C, iPhone 5S, ipad Mini 2 si iPad 5. Acum, potrivit propriilor declaratii, se afla constant sub supravegherea Apple.