Adolescentul este unul din cei 20 de tineri oameni intreprinzatori sponsorizati de Peter Thiel (foto), cofondatorul Pay-Pal si unul dintre primii oameni care au investiti in Facebook.

Insa oferta vine cu anumite conditii. Brackin trebuie sa se mute in San Francisco si sa renunte la a urma o facultate sau orice alta forma de invatamant acreditat, timp de doi ani.

Miliardarul este cunoscut drept un critic la adresa sistemului educational, despre care spune ca este o pierdere de timp si de bani pentru unii studenti.

Programul fundatiei sale acorda burse de 100.000 de dolari timp de doi ani pentru cei mai promitatori tineri intreprinzatori sub 20 de ani. Adolescentii primesc in aceasta perioada sprijinul lui Thiel, dar si a altor oameni de afaceri din Silicon Valley, zona cunoscuta drept resedinta unor companii precum Google, Yahoo! sau Facebook.

Tanarul planuieste sa foloseasca banii primiti pentru a dezvolta Bunchy, o platforma online care permite organizatiilor de caritate sa stranga bani de la publicurile sale de pe site-uri si retelele de socializare.

Cred ca sunt multi oameni care se duc la facultate, fara sa se gandeasca exact la ceea ce vor cu adevarat sa faca. Exista si alte variante pentru oamenii care stiu ce vor si nu au nevoie de o diploma pentru a ajunge acolo”, a declarat Brackin, care a urmat acelasi liceu de stat ca si cantaretele Amy Winehouse si Adele.

Totul a fost mai palpitant decat in show-ul TV <Ucenicul>. Am trecut de semifinale, care s-au desfasurat prin interviuri pe Skype, dupa care ne-au dus in California sa ne prezentam ideile pe scena, in fata celor mai importanti oameni din Silicon Valley”, povesteste Brackin, care a fost ales dintre sute de participanti din Statele Unite si alte 48 de tari.

Toti finalistii au fost invitati sa isi sustina prezentarile fara sa apeleze la notite ajutatoare, in fata unei audiente din Centrul Yerba Buena, din San Francisco, acelasi loc unde Steve Jobs a dezvaluit primul model de ipad.