La inceput, sotii Dragan din Cluj aveau la dispozitie bucataria soacrei si o veche masina de tocat. Faceau mici si ii vindeau apoi la piata. Afacerea a mers tot mai bine si acum sunt proprietarii unei carmangerii. Au zece angajati, iar de clienti nu duc lipsa.

Zeci de caserole ies din masinarii intr-o singura ora si odata ce vara se pregateste sa incinga gratarele, numarul lor creste considerabil. Micii de Someseni au trecut demult granita tarii. Romanii plecati in strainatate primesc pachete intregi in preajma zilei de 1 mai.

Pe mici au mizat, inca din 1994, si Petru si Marioara, din Alba Iulia. Dupa ani de munca, au ajuns sa detina o fabrica, o ferma si cateva magazine.

Si domnul Joltan are o reteta speciala si spune ca oamenii care intra in carmangeria lui din Satu Mare nu pleaca niciodata fara sa cumpere. Mai ales in aceasta perioada.

Asadar, vreme buna sa fie, pentru ca mititeii romanesti sunt pregatiti sa sfaraie pe gratare. Doar se apropie 1 Mai.