Guvernul a discutat, saptamana trecuta, in sedinta posibilitatea ca bugetarii sa nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanta de 1 mai.

Purtatorul de cuvant al Ministerul Dezvoltari Regionale si Turismului, Bogdan Oprea, a declarat, in urma cu o saptamana, ca Guvernul a discutat, miercuri, posibilitatea ca bugetarii sa nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanta de 1 Mai, o decizie urmand sa fie luata in aceasta saptamana.

"MDRT sustine aceasta initiativa, pentru ca ar duce la cresterea circulatiei turistice de 1 mai si la un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni", a adaugat Oprea.

Bugetarii sunt liberi marti, 1 mai, si daca nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

Premierul Ungureanu a declarat ulterior, ca ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarata zi nelucratoare in sectorul public si urmeaza sa fie recuperata ulterior, intr-o sambata din Luna mai.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut. Cele mai cautate statiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche.