Una dintre destinatiile preferate ale turistilor de 1 mai este statiunea Mamaia, unde hotelierii asteapta aproximativ 20.000 de persoane.

Aici lucrarile sunt in plina desfasurare, iar pe langa hotelieri, si patronii teraselor si restaurantelor fac ultimele retusuri. Si agentii economici din Mamaia, fie ca este vorba de magazine cu imbracaminte, farmacii sau magazine foto, au inceput sa isi aranjeze marfa pe rafturi ca sa poata deschide de 1 Mai.

La Neptun, se desfasoara o ampla operatiune de reabilitare a tramei stradale si de construire a unor parcari, astfel ca statiunea arata in aceasta perioada ca un santier. Hotelierii se tem ca lucrarile nu vor fi gata pana la 1 Mai si ca turistii vor evita aceasta zona.

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, sustine ca lucrarile din zona Neptun-Olimp vor fi incheiate pana la 1 Mai. "Speram sa taiem panglica pe 1 Mai. Ne-a incurcat prefectul cu eliberarea mea din functia care a blocat proiectele, nici vremea nu a fost potrivita pentru lucrari, dar speram sa fie gata de 1 Mai", a explicat primarul municipiului Mangalia.

Cazarea pe litoral costa intre 45 si 200 de lei pe noapte

Preturile de cazare pe litoralul romanesc pentru minivacanta de 1 Mai sunt cuprinse intre 45 de lei, la un hotel de doua stele, si peste 200 de lei, la unul de cinci stele.

Astfel, potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, pe litoralul romanesc cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la 45 de lei de persoana pentru o noapte de cazare fara mic dejun, la un hotel de doua stele din statiunile Mamaia si Costinesti. La hotelurile de trei stele, preturile incep de la 50 - 65 de lei de persoana pentru o noapte in Eforie, 75 de lei de persoana pentru o noapte in Neptun si 80 - 90 de lei de persoana pe noapte in Mamaia, preturi ce includ si micul dejun.

La hotelurile de patru stele, preturile incep de la 130 - 145 de lei de persoana pe noapte, iar la un hotel de cinci stele, de la 196 de lei de persoana pe noapte.

In statiunea Mamaia, hotelurile de patru si cinci stele au incluse in pret si pachete mai complexe, in care, pe langa cazare si mic dejun, sunt oferite servicii suplimentare - barbeque, spa, fitness, piscina interioara.

Concerte, festivaluri si targuri de antichitati, ofertele de distractie pentru turisti

Marea majoritate a turistilor va alege, ca in fiecare an, Mamaia, dar alte mii de persoane vor merge si in Vama Veche, Eforie, Neptun si Costinesti, in toate statiunile urmand sa fie organizate concerte si sa se deschida cluburile.

Astfel, in Mamaia vor fi doua festivaluri de muzica electronica - The Mision, in 27 si 28 aprilie, si Sunwaves, in perioada 27 - 30 aprilie.

In Eforie va fi organizat Targul Colectionarilor de Antichitati, intre 28 aprilie si 2 mai, dar si un concurs al bucatarilor in aer liber, in 1 mai.

De asemenea, vor fi organizate concerte in sudul litoralului, la Vama Vache, Mangalia si Neptun.

In ultimele saptamani, angajatii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral au lucrat la refacerea plajelor, acestea fiind afectate in cursul lunii februarie de fenomene meteo extreme. In momentul de fata plajele au fost refacute in cea mai mare parte, iar pana la sfarsitul acestei saptamani vor fi predate catre operatorii de plaja. De altfel, pana in prezent a fost predata catre operatori peste 60 la suta din suprafata de plaja inchiriata.