Cazarea pe litoral

Preturile de cazare pe litoralul romanesc pentru minivacanta de 1 mai sunt cuprinse intre 45 de lei, la un hotel de doua stele, si peste 200 de lei, la unul de cinci stele.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la 45 de lei de persoana pentru o noapte de cazare fara mic dejun, la un hotel de doua stele din statiunile Mamaia si Costinesti.

La hotelurile de trei stele, preturile incep de la 50 - 65 de lei de persoana pentru o noapte in Eforie, 75 de lei de persoana pentru o noapte in Neptun si 80 - 90 de lei de persoana pe noapte in Mamaia, preturi ce includ si micul dejun.

La hotelurile de patru stele, preturile incep de la 130 - 145 de lei de persoana pe noapte, iar la un hotel de cinci stele, de la 196 de lei de persoana pe noapte.

In statiunea Mamaia, hotelurile de patru si cinci stele au incluse in pret si pachete mai complexe, in care, pe langa cazare si mic dejun, sunt oferite servicii suplimentare - barbeque, spa, fitness, piscina interioara.

La Vama Veche, o noapte de cazare porneste de la 100 de lei camera dubla. Daca doriti sa o ocupati numai pentru 3 zile atunci pretul poate ajunge si la 200 de lei.

Cazare pe Valea Prahovei

Aproape 10.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca ziua de 1 Mai in statiunile de pe Valea Prahovei, unde pot urca pe munte, pot face gratar pe Valea Cerbului sau se pot distra in cluburi. In plus, daca nu va ploua, la Sinaia se va putea schia pe partiile din Valea Dorului.

Cel putin o mie de turisti sunt asteptati de 1 Mai la Predeal, hotelierii estimand ca aproximativ 30% din totalul locurilor de cazare din statiune vor fi ocupate in acea perioada.

La o vila de 2 stele platiti de la 60 de lei/zi camera. La o pensiune de 3 stele, gasiti camere duble la 100 de lei, iar la hotelurile de 4 stele preturile pornesc de la 120 de lei camera.

Reprezentantii Centrului de Informare si Promovare Turistica Predeal au declarat ca unii dintre hotelierii si proprietarii de pensiuni din statiune au oferte speciale pentru weekend-ul viitor, precum "trei nopti platite, a patra gratis", sau "cinci nopti platite plus una gratis", la preturi care variaza in functie de conditiile de cazare. Niciun hotel si nicio pensiune din Predeal nu au oferte all inclusive.

Cei care vor alege ca destinatie turistica Predealul pot face drumetii pe munte, plimbari cu ATV-ul, ori pot merge in cluburi, la biliard sau la bowling.

La Azuga, sunt asteptati aproximativ doua mii de turisti care vor avea posibilitatea sa-si petreaca timpul facand plimbari in Muntii Baiului sau pe Valea Azugii, a declarat primarul orasului, Adrian Purcaru.

Hotelierii din statiunea Busteni se asteapta ca in minivacanta de 1 Mai jumatate din locurile de cazare sa fie ocupate.

Cristian Achim, de la Centrul de Informare Turistica Busteni, sustine ca in acea perioada sunt asteptati in statiune aproximativ 1.700 de turisti care vor putea ajunge pe munte cu telecabina care urca pana la 2.200 de metri altitudine, in zona Babele din Bucegi, se vor putea distra in cele doua cluburi din oras sau isi vor putea petrece timpul in fun park-ul de la baza partiei Kalinderu.

Seful de instalatie de la partia Kalinderu, Mihai Dobre, a afirmat ca, din cauza ploilor abundente din ultima vreme, pamantul este imbibat cu apa, iar in aceste conditii se asteapta ca doar sania-tobogan din incinta fun-park-ului sa functioneze.

La fel ca in fiecare an de 1 Mai, autoritatile se asteapta ca multi turisti sa mearga la gratar pe Valea Cerbului, daca vremea va fi frumoasa. Avand in vedere intrarea in vigoare a legii care reglementeaza conditiile in care pot fi facute gratare in aer liber, autoritatile din Busteni au inceput amenajarea locurilor speciale pentru gratar pe Valea Cerbului.