Grupul italian UniCredit a raportat marti pentru subsidiarele locale un profit brut consolidat de 33 milioane de euro si provizioane pentru credite neperformante de 60 milioane euro in primul semestru, in scadere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, scrie Mediafax.

Intre rezultatele grupului local si cele raportate de grupul UniCredit exista anumite diferente intre cifre, pe fondul unor raportari contabile diferite.

Veniturile operationale consolidate s-au plasat la 754,5 milioane lei (169 milioane euro), in timp ce cheltuielile operationale au fost de 374,8 milioane lei (83,9 milioane euro), se arata intr-un comunicat al bancii. Grupul italian a comunicat venituri operationale de 177 milioane euro si cheltuieli operationale de 84 milioane euro.

Astfel, profitul operational a ajuns la 379,7 milioane lei (85 milioane euro).

Banca precizeaza ca rezultatele sunt prezentate in baza primelor situatii financiare consolidate pentru Grupul UniCredit Tiriac, care include UniCredit Tiriac Bank si filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing Romania, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN si UniCredit Insurance Broker, intocmite in conformitate cu standardele IFRS.

Soldul creditelor era de 21,8 miliarde lei (23,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate) la jumatatea anului, sustinut de cresterea cu 10,4% a finantarilor acordate IMM-urilor, cu 13,5% a creditelor pentru persoanele fizice si cu 2,6% a celor pentru companii in intervalul iunie 2013 - iunie 2014.

Totodata, depozitele clientelei au ajuns la 12,8 miliarde lei (2,9 miliarde euro), pe fondul avansului cu 10,1% a sumelor economisite de IMM-uri in ultimul an, respectiv cu 9,2% in cazul companiilor de talie medie si cu 23,5% la persoanele fizice.

"UniCredit Tiriac Bank a sustinut si in primul semestru ritmul creditarii, zonele IMM si imprumuturi ipotecare in lei dovedind un potential mai ridicat", a declarat in comunicat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Dupa primele sase luni, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situa la 7,2%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%. Raportul costuri/venituri s-a plasat la 49,7%, pe fondul controlului costurilor.

UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul semestru cu 187 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor a ajuns la 3.333.

Banca va prelua portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania, compus din peste 500 de companii medii si mari, achizitia vizand active de circa 260 milioane euro si depozite de 315 milioane euro, dupa ce anul trecut a preluat portofoliul de retail si cel de tip private banking, totalizand active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro.