Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali, dupa avizul CC, probabil in lunile urmatoare. 

"Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai aceleiasi banci este o alegere foarte potrivita, ambele institutii financiare avand valori comune. Corporate Banking reprezinta o zona-cheie de activitate pentru noi, prin urmare transferul noilor clienti este perfect compatibil cu strategia noastra pe termen mediu-lung si in acelasi timp contribuie la consolidarea pozitiei noastre pe piata", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank. 

Conditiile contractuale ale clientilor vor ramane neschimbate, precum si detaliile tehnice ale produselor si serviciilor furnizate. 

"Criteriile principale in alegerea partenerului caruia ii transferam business-ul, clientii si angajatii nostri sunt nivelul calitativ al ofertei de produse si servicii, precum si angajamentul acestora fata de piata din Romania. Clientii nostri sunt foarte importanti pentru noi si am vrea sa ii asiguram ca UniCredit Tiriac Bank va continua sa construiasca si sa dezvolte relatia de incredere pe care am dezvoltat-o impreuna. Pana la finalizarea transferului, ne mentinem angajamentul de a sta la dispozitia fiecarui client cu aceleasi servicii de buna calitate cu care i-am obisnuit", a afirmat la randul sau Henk Paardekooper, CEO al RBS Romania si Hub Executive al RBS in Europa Centrala si de Est. 

UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, in aprilie 2013, un contract de achizitie a portofoliului de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking.

A fost prima tranzactie mare, de dupa criza financiara, in sistemul bancar romanesc. Transferul clientilor catre UniCredit a fost finalizat in septembrie.