Achizitia va fi supusa aprobarii actionarilor intr-o adunare generala extraordinara, la 11 aprilie. Aceasta se va realiza cu conditia finalizarii tranzactiei de cumparare de catre institutia de credit a pachetului majoritar de actiuni, de 79,9% din capitalul UniCredit Leasing Corporation, noteaza Mediafax.
 
Pentru titlurile UniCredit Leasing Romania SA pretul de achizitie va fi de 759,91 lei pe actiune, astfel ca banca va plati in total 66,87 milioane lei.
 
Compania are un capital social de 880.000 de lei, compus din 88.000 de actiuni cu o valoare nominala de zece lei. UniCredit Leasing SPA Italia controleaza 99,9988% din titluri, iar UniCredit Tiriac Bank detine o actiune, cu o cota de 0.0011%.
 
La inceputul lui ianuarie 2013, banca a achizitionat pachetul majoritar al UniCredit Consumer Financing, pastrand in continuare pachetul de 20% din actiunile UniCredit Leasing Corporation, restul fiind detinute de UniCredit Leasing Italia.
 
Proiectul de reorganizare a activitatii de leasing la nivel local, prin care s-a planificat transferul controlului asupra majoritatii entitatilor de leasing ce isi desfasoara activitatea in Romania de la Holding catre UniCredit Tiriac Bank SA a fost aprobat la inceputul anului 2014 urmand ca, odata finalizat, entitatile controlate fie direct, fie indirect sa fie incluse in perimetrul de consolidare in 2014.
 
UniCredit Leasing a acordat anul trecut finantari noi de 245 milioane de euro, ocupand prima pozitie din piata de profil, cu o cota de circa 20%.
 
Totodata, actionarii vor discuta in adunarea din 11 aprilie despre delegarea Directoratului bancii, pentru o perioada de un an, de a lua decizii privind completarea obiectului de activitate al institutiei de credit, cu completarea corespunzatoare a actului constitutiv, insa cu conditia de a raporta trimestrial Consiliului de Supraveghere.
 
La aceeasi data va avea loc si o adunare ordinara, in care actionarii vor vota propunerea de reinvestire integrala a profitului net realizat anul trecut de banca, dar si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an.
 
Profitul net individual al UniCredit Tiriac a scazut anul trecut cu 57%, la 75,1 milioane lei, rezultatul fiind cu 138 de milioane lei sub castigul raportat la noua luni, in conditiile in care provizioanele la nivelul grupului au urcat in ultimul trimestru cu 312 milioane lei, la 744 milioane lei.
 
De asemenea, Heinz Tschiltsch va fi revocat din functia de membru al Consiliului de Supraveghere (CS) al bancii, odata cu expirarea mandatului la 13 aprilie, fiind inlocuit cu Susanne Caroline Malibas, care va primi un mandat de trei ani.
Presedintele CS, Dan Pascariu, va avea un nou mandat, pana in 2017, fiind prelungite cu aceeasi perioada mandatele si pentru restul membrilor Consiliului de Supraveghere, respectiv Gianfranco Bisagni, Heinz Meidlinger, Gianni Franco Giacomo Papa, Francesco Giordano, Stefano Cotini si Paolo Tripodi.
 
La adunare vor putea participa actionarii inregistrati la 1 aprilie in Registrul Actionarilor Bancii.