Veniturile operationale au atins 375 milioane de lei, cu 0,5% mai mult fata de primul trimestru al anului trecut, pe fondul avansului cu 9% al veniturilor nete din comisioane si al evolutiei pozitive a veniturilor obtinute din tranzactionare.

Cheltuielile operationale s-au plasat la 178 milioane de lei, in urcare cu 4%, ceea ce a condus la obtinerea unui profit operational de 197 milioane de lei, in scadere cu 2,5%.

Provizioanele aferente riscului de credit au inregistrat o scadere de 11%, la 112 milioane de lei.

Potrivit bancii, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins nivelul de 10%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 1,1%.

Raportul dintre costuri si venituri a fost 47,4%, in scadere cu 1,3 puncte procentuale fata de finalul anului 2013.

Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a crescut fata de finalul anului 2013, atingand nivelul de 10,7%.

Volumul activelor era de 25,9 miliarde de lei (5,8 miliarde de euro) la 31 martie.

Portofoliul de credite s-a restrans cu 2,5% fata de finalul anului 2013, pana la 18,3 miliarde de lei (20,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate), influentat de cererea de credit apatica la nivelul pietei.

Volumul veniturilor generate de facilitatile de credit dedicate proiectelor cu finantare nerambursabila (europeana si nationala) a crescut cu peste 50% in primul trimestru al anului fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2013, la 2,6 milioane de lei in trimestrul intai al anului 2014, in conditiile in care a crescut si volumul utilizarilor de credite, la 330 milioane de lei.

Depozitele atrase de la clientela s-au plasat la 13,6 miliarde de lei la finalul lui martie.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului italian UniCredit si este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).