Terapie antistres pentru animale cu bani de la UE
Terapii anti-stress cu efect garantat pentru carnea de porc si de pui. Specialistii de la Bruxelles le cer fermierilor romani sa fie mai blanzi cu pasarile si cu porcii sa le vorbeasca incet si sa le asigure spatiul si lumina de care au nevoie.
Doar asa vor da o carne sanatoasa si bogata in proteine. Ca sa-i ajute pe crescatori ministrul agriculturii a propus astazi un proiect de lege prin care le va da 100 de milioane de euro in total celor care-si vor moderniza fermele.
Cand carnea este apoasa si cenusie e un semn ca fermierul nu aplica terapiile de relaxare inainte de taiere. Multi ingrijitori de la boxele de sacrificare nu inteleg de ce nu au voie sa-si mane porcii cu nuiaua.
Potrivit normelor Uniunii Europene, porcii n-ar trebui sa mearga pe jos mai mult de 10 metri pana la boxele de sacrificare.
"Toate astea se reflecta in fond la urma urmei in valoare nutritiva a carnii", a declarat pentru Pro Tv Florica Durlea, specialist in bunastarea animalelor.
Veterinarii spun ca atunci cand porcul e brutalizat si agitat muschii se contracta. Organismul produce adrenalina in exces dar si foarte mult acid lactic care se fixeaza pe muschi.
File-ul care ajunge in hipermarket si apoi pe gratar o sa fie albicios sau cenusiu apos plin de toxine si cu un ph ridicat. Din cauza adrenalinei gustul devine usor intepator.
Ministerul agriculturii a propus doua forme de sprijin pentru fermierii care vor sa-si "relaxeze" gainile si porcii din ferme. Proiectele sint in dezbatere publica si vor primi 100 de milioane de euro de la buget.
Pe acelasi subiect: