"Micii producatori agricoli care doresc sa-si valorifice productia in piete, oboare sau targuri trebuie sa aiba certificat de producator, care constituie actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare pe baza caruia acestea pot fi comercializate", potrivit unui anunt al Ministerului Agriculturii, preluat de Mediafax.

Potrivit autoritatilor, producatorii care vand ocazional in piete nu vor trebui sa aiba case de marcat.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, a declarat ca micii producatori puteau vinde in piete daca erau persoane fizice autorizate (PFA) sau daca aveau certificat de producatori agricoli.

Dupa data de 25 aprilie, producatorii care erau inregistrati ca PFA la primarii trebuiau sa se inregistreze la Registrul Comertului.

"Pentru cei cu certificat de producatori agricoli nu s-a schimbat nimic. Pot vinde in continuare in piete, pe baza certificatului, pana la adanci batraneti. Legea se refera la persoanele fizice autorizate, care erau inregistrate pana acum la primarii, iar de la 25 aprilie a trebuit sa se inregistreze la Registrul Comertului. Cei care nu s-au inregistrat pana la acea data, au fost radiati ca PFA de la primarii, si nu mai pot vinde pana nu se inregistreaza sa Registru", a spus Adrian Radulescu.

Federatia Agrostar a cerut recent exceptarea de la prevederile ordonantei 44/2008 a micilor producatori agricoli, care din 25 aprilie nu mai puteau vinde produsele decat daca erau inregistrati la Registrul Comertului.