"Legat de vehicularea numelui meu pentru pozitia de prim-ministru pot preciza ca o incadrez la speculatii. Ma onoreaza, dar ramane o speculatie. In acelasi registru s-au plasat si speculatiile neconfirmate de numirea mea ca si ministru al Comunicatiilor, anul trecut", a precizat Mandrutescu, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a reluat, miercuri, la un post de televiziune, ideea numirii unui premier independent, in conditiile in care PDL ar pierde majoritatea in Parlament.

"Daca se pierde majoritatea, care credeti ca va solutia? Premier independent", a spus Basescu. El a mentionat ca ramane de vazut daca cei din clasa politica vor accepta solutia.

Basescu a mentionat insa ca nu spune ca premierul Boc se afla la finalul carierei in fruntea Guvernului, dar se constata pierderea majoritatii la Senat (senatorii tocmai votasera un TVA de 5% la alimentele de baza, contrar pozitiei Guvernului si a parlamentarilor Puterii), existand pericolul ca acelasi lucru sa se intalmple si la Camera.

In luna februarie surse democrat-liberale au declarat ca din discutiile presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, sustinuta de seful statului, fiind numirea unui premier independent.

In acest context, presa a vehiculat la acea data mai multe nume, cum ar fi Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa sau Calin Georgescu.