Referindu-se la pozitia de premier, in cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani” difuzata duminica de ProTV, omul de afaceri a spus ca atunci cand o persoana este numita in acest post trebuie lasata sa-si faca treaba.

"Un om care vine prim-ministru, sau un om care se duce antrenor la Steaua, sau in alta parte, trebuie sa-l lasi sa-si faca treaba. Nu poate intr-o zi sa faca o echipa, nu poate intr-o zi sa fie apararea in patru linii ca la Mourinho, si atacul «trei plus unu». Exact asa si cu politica. Ar trebui sa iei niste masuri foarte drastice, nepopulare, pe care Guvernul asta vad ca a inceput sa le ia, dar tarziu, si-ar trebui sa incepi sa faci un lucru aproape de neconceput: sa lamuresti liderii sindicali ca daca mergem inainte asa, sindicalistii lor o sa plateasca oalele sparte inca 20 de ani. Ne trebuie bani pentru pensii, ne trebuie bani pentru salarii, a salariatilor de la stat, dar ne trebuie oarecum si bani pentru viitor", a precizat Tiriac.

Intrebat cum isi explica nominalizarea sa printre persoanele pe care romanii le-ar prefera in fruntea Guvernului, alaturi de guvernatorul BNR Mugur Isarescu, omul de afaceri a afirmat ca neimplicarea sa in politica a fost o decizie apreciata de romani.

"Guvernatorul a fost o perioada foarte scurta politician si in perioada aia foarte scurta a facut treburile matematic. N-a avut de luat decizii majore", a adaugat Tiriac.

Omul de afaceri a afirmat ca de fiecare data inainte de alegeri a avut probleme "de toate felurile", nu este interesat de politica si nu vrea nicio functie, dar daca ar fi acceptat totusi aceasta pozitie si-ar fi adus o echipa internationala pe care ar fi platit-o din banii sai.

"Orice prim-ministru, orice Papa ai aduce aici, singur nu poate sa faca nimic. (...) Prin absurd, eu as fi acceptat sa fiu prim-ministru. Maine dimineata as fi avut cinci nemti, trei francezi, doi italieni, nu stiu cati englezi, o echipa de 20 de oameni pe care as fi platit-o singur din buzunare. Ce-ar fi spus tara? Asta a vandut tara!", a continuat Tiriac.

Totodata, omul de afaceri a spus ca este nevoie de mult timp pentru ca un roman sa devina politician, si desi exista multi tineri care "de-abia asteapta sa zboare", nimeni nu le permite. Pe de alta parte, el a spus ca "un prim-ministru ar fi trebuit in viata lui sa aiba o tutungerie, sau o bacanie, sau ceva sa stie ce este un business plan".

Ulterior, presa a apreciat ca, din declaratiile facute la ProTV de catre Ion Tiriac, rezulta ca acesta ar fi fost interesat de postul de premier.

Contactatata de Mediafax, Cristina Munteanu, purtatorul de cuvant al Grupului Tiriac, a precizat ca Ion Tiriac nu a fost interesat niciodata de vreo functie in structurile statului.

”Domnul Ion Tiriac nu a fost interesat niciodata, in trecut sau astazi, sa ocupe vreo functie in structurile statului”, a precizat Cristina Munteanu.