Surse politice preluate de Antena 3 au declarat ca presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi seara, cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre functia de premier.

Agentia Mediafax a anuntat, marti, citand surse din PDL, ca Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care seful statului ar putea sa o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.

Presedintele s-a intalnit, marti, la Parlament, timp de doua ore, cu parlamentarii PDL.

Dupa intalnire, seful statului a declarat, in legatura cu ideea unui premier independent, ca aceasta poate fi o solutie, mentionand insa ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere in acest sens.

El a avut intalniri mai multe intalniri, incepand de duminica, la care au participat reprezentanti ai PDL la nivel local si central. De asemenea, seful statului s-a intalnit cu UDMR, UNPR si cu liderul grupului minoritatilor.

Surse democrat-liberale declarau ca din discutiile presedintelui cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, sustinuta de seful statului, fiind numirea unui premier independent.

In acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa, Calin Georgescu.

In toamna anului 2009, Cristian Popa a fost sustinut de PDL pentru actualul mandat de membru in CA si viceguvernator BNR.